Първо в Lupa.bg: Левски застава зад Бербатов!

Сините започнаха война срещу БФС и решиха да променят отношението си към Боби Михайлов

Спорт
21:02 - 03 Ноември 2022
6677
Първо в Lupa.bg: Левски застава зад Бербатов!

Левски вече е на страната на Димитър Бербатов. Лично сините ще издигнат и ще застанат зад кардидатурата му в битката за президентското кресло на БФС, научи Lupa.bg.

На клуба от "Герена" вече му било писнало от отношението на Борислав Михайлов и от така нареченото "40-годишно приятелство", затова са променили курса и са предприели различен ход. На последния конгрес Михайлов спечели с един глас, който се оказа и решаващ в крайна сметка, а тогава Наско Сираков заяви, че Левски застава зад Михайлов, защото били приятели 40 години.

Е, сега нещата са коренно различни, а на "Герена" се притесняват и за своето бъдеще, свързано с лиценза на отбора. С този ход сините се надяват да спечелят на своя страна Димитър Бербатов и да успеят да се задържат на повърхността, въпреки милионите си дългове.

Скандалът между Левски и БФС започнал преди около 20 дни, като в последните 72 часа двете страни си размениха куп декларации, набеждавайки се една друга. Тогава активната страна отново е бил клубът от "Герена". Сините отказали да пуснат свои футболисти в националните отбори на България U15 и U16.

Аргументът им бил, че е излишно да пращат играчите си да участват в приятелски мачове, вместо да играят важни мачове в юношеските първенства. Подобна била реакцията от "Герена" и през септември.

Това довело до напрежение между двете страни и от БФС отсекли, че ако Левски продължава в същия стил, няма да бъдат викани негови футболисти във въпросните национални отбори.