Първо в Lupa.bg: Лудогорец натиска за отлагане на мача с ЦСКА, феновете - за отваряне и на Сектор "Б"

Тези се подиграват с 20 000 на стадиона и половин България!, беснеят "червените" фенове

Спорт
12:28 - 05 Декември 2023
4961
Първо в Lupa.bg: Лудогорец натиска за отлагане на мача с ЦСКА, феновете - за отваряне и на Сектор "Б"

Пореден скандал се заформя в българския футбол. По подобие на сагата с европейската квалификация между България и Унгария на 16 ноември, сега взрив може да има по оста София - Разград. Шефовете на Лудогорец са предприели акция по отлагане на важния двубой с ЦСКА на стадион "Българска армия" този уикенд, научи Lupa.bg.

"Орлите" атакуват на различни нива в БФС, а като довод изтъкват важния мач за тях мач следващия четвъртък, когато приемат Нордселанд в турнира Лига на конференциите. Единствено победа съхранява шансовете на "зелените" да продължат в елиминациите напролет, тъй като към момента са с равни точки - по девет, с Фенербахче, който има пасив от един гол в общото класиране, но при равен брой точки накрая, преките двубой ще решават сблъсъка (3:1 за истанбулския тим и 2:0 за разградчани).

Накрая може головата разлика да се окаже важният фактор. Турският гранд има привидно лек домакински мач с последния Спартак Търнава, а Лудогорец трябва на всяка цена да спечели домакинството си на датчаните, които са първи в група Н и които разбиха селекцията на Георги Дерменджиев (б.а. - тогава отборът беше воден от Ивайло Петев) със 7:1 у дома.

Двубоят от XX кръг между ЦСКА и Лудогорец е в неделя, 10 декември, от 17:45 часа, стадионът е разпродаден, а истерията за билети продължава.

Това ще бъде последен мач на "Армията" в настоящия му вид, след което ще стартират разрушителни и ремонтни дейности впоследствие. Именно и поради този факт еуфорията сред "червена" България е огромна, а сблъсъкът е изключително важен и за битката за титлата. "Армейците" водят в класирането заедно с Черно море, като двата тима имат по 42 точки, докато Лудогорец е трети и изостава с три пункта, но има и мач по-малко от двата претендента за титлата.

От щаба на "червените" не искат в никакъв случай мачът да бъде отложен, но едва ли ще имат последната дума, имайки предвид ситуацията в родния футбол и лобито, с което разградчани разполагат в БФС.

Феновете на домакините също не искат да се отлага двубоя, а в същото време настояват пред своето ръководство да отвори Сектор "Б", за да може да пусне още повече публика на стадиона.

"Защо трябва да се съобразяваме с една шепа, като ще дойде гостуваща агитка от пет или десет души, и трябва да е затворен цял сектор заради тях?", гневят се привържениците на 31-кратните шампиони на България.

Към днешна дата всички билети са разграбени, а хора постоянно търсят по интернет входни талони, за да присъстват на събитието.