Първо в Lupa.bg: Мараджиев бил човек на Цветан Цветанов

Отстреляли кмета на Стамболийски по сигнал, че е близък на бившия втори в ГЕРБ

Ексклузивно
14:10 - 18 Февруари 2020
6949
Първо в Lupa.bg: Мараджиев бил човек на Цветан Цветанов

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е бил сред най-близките съпартийци на бившия зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов, научи Lupa.bg. А разследването за имотното му състояние е било инициирано по сигнал именно като лоялен човек на новоизлюпилия се евроатлантически анализатор. По наша информация Мараджиев отдавна подозирал, че може да попадне във фокуса на медиите тъкмо заради връзките си с екс вътрешния министър. 

Доказателствата за тяхната дългогодишна дружба преливат както в самия град Стамболийски, така и в Пловдивско. Мараджиев хвърли оставка като областен координатор на ГЕРБ, за да не петнял името на партията, докато течали проверките за него вътре. Най-вероятно обаче Изпълнителната комисия, която още днес ще събере, ще вземе решение за поне временно пълно отстрелване на градоначалника от структурите, за да не се стига до напрежение отвътре. 

През септември основното действащо лице в новия имотен скандал Мараджиев е бил назначен лично от Цветанов за областен управител. Той оглави местната структура след като тогавашния председател Розалин Петков се оттегли заради множеството си ангажименти като заместник на предишния кмет Иван Тотев.

"Нашето мнение е, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев има нужните качества и положителна оценка от обществото", казва тогава все още вторият в ГЕРБ Цветанов. В началото на миналата година бившият заместник на Борисов пък обсипа с похвали градоначалника и го обяви за суперуспешен. В замяна, Мараджиев се ангажира да агитира от сутрин до вечер за представянето на партията си на европейските избори, преди избухването на колосалния "Апартаментгейт", "взел" главата на ментора му Цветанов от всички постове в политическата формация.