Първо в Lupa.bg: Маргарита Петкова на косъм от смъртта!

Видяхме се с Косатата и си кимнахме достойно до следващия път, обяви най-добрата съвременна българска поетеса

Ексклузивно
11:40 - 07 Февруари 2020
12040
Първо в Lupa.bg: Маргарита Петкова на косъм от смъртта!

Маргарита Петкова е била на косъм от смъртта! Най-добрата съвременна българска поетеса е била приета в болница снощи, алармира наш читател от нейния приятелски кръг. „Положението е било наистина сериозно, но, за щастие драмата приключи с щастлив край”, обясни близкият до поетесата.

Не стана ясно каква е била причината за спешния прием в болница, но само преди минути малко повече яснота по въпроса внесе самата тя с пост във фейсбук.

Ето какво написа талантливата Маргарита Петкова:

Хора и най-вече Приятели!

Благодаря ви за съпричастността и добрите думи, знам дето повечето от тях не са протоколни, но и протоколните помагат, много! На всеки се случва да изпадне в ситуация, в която протегната ръка е спасителната сламка, вие ми направихте цял лайнер, който не е "Титаник" :)

Не ми е сефте да се погледнем в очите с Оная, но винаги е било с необходимото уважение една към друга. Великолепните лекари (нарочно не споменавам имена и болници, поради големия интерес ;) ) успяха да обърнат леглото и с Косатата си кимнахме достойно до следващия път. Аз съм добре, защото човекът, който имаше близка среща с Нея, е извън опасност.

Малко нерви, малко безсъние, малко литри кафе все ни се случват, няма как да ги избегнем. Моля за извинение всички, с които споделих тук проблема си, просто можеше да се случи и така, щото да ме няма в социалната мрежа. Още по-голямо извинение дължа на онези няколко ужасно близки на сърцето ми хора, на които не казах на какъв огън се пека.

Не можех да смрачня премиерата на Добри Banev, нито на ангажираните пряко и радостно с нея. И с мен. А за присъстващите в битието ми проформа това просто не е тяхна работа, нежели ангажимент с фалшива конотация.

Постът ми ненапразно не е публичен и е ограничен към хорица, които ще потриват радостно ръчички, да са живи и здрави. Ваня, за съжаление знам какво е дефибрилатор, прегръщам те, защото ти ще ми го заредиш направо на 300, ако се наложи.

Дългичко стана, може да не го четете, ама съдейки по задръстения месинджър, за съжаление съм притеснила нощта на доста от вас. Затова си позволявам да дам обяснение на стената си. Leda, ти ще ми простиш, ако ти бях казала, с нож нямаше да мога да те откъсна от себе си.

Ако това те успокоява - не бях сама. От тримата човека, които уведомих лично, двама тръгнаха веднага, въпреки безпрекословната ми съпротива. И в случая поговорката двама са малко, трима са много не важи. Преброяване на дивите зайци :)

Обобщението е спете спокойно деца, прескочихме трапа, много сме, силни сме, пред нас са блеснали житата и рипни, Калинке, да тропнеме, да се пукат душманите! БЛАГОДАРЯ ВИ, НЯМА ДА СЕ УМОРЯ ДА ГО ПОВТАРЯМ! Здрави да сте! Останалото е както си го направим. Но е задължително и да си го изсърбаме.