Първо в Lupa.bg : Мишо Касабов сменя Боби като шеф на БФС

Другият вариант за заместник на Перуката е Атанас Фурнаджиев, вносителят на „Форд" за България

Спорт
16:55 - 15 Октомври 2019
8646
Първо в Lupa.bg: Мишо Касабов сменя Боби като шеф на БФС

Досегашният вицепрезидент на БФС Михаил Касабов е най-вероятният наследник на подалия оставка Борислав Михайлов за шеф на футболния съюз, научи Lupa.bg. До кризата в управата на родната футболна централа се стигна след снощната кошмарна загуба на България с 0:6 от Англия и международния расистски скандал, предизвикан от български привърженици на стадион „Васил Левски”.

Боби Михайлов обяви оттеглянето си чрез сайта на БФС, след като по-рано през деня премиерът Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев поискаха оставката му. Министър-председателят даже се закани да направи цялостна финансова ревизия на футболния съюз. От години се шушука за гигантски финансови злоупотреби, вършени от Боби Михайлов в БФС.

Официално разжалваният от властта Борислав Михайлов ще подаде своята оставка утре пред членовете на Изпълнителния комитет на БФС. Според устава на футболния съюз, за временен началник на БФС трябва да бъде назначен един от заместниците на Борислав Михайлов.

Първи вицепрезидент е Йордан Лечков, но той няма да може да стане шеф на футболния съюз. Причината? Според устава на БФС, шеф на футбола ни не може да бъде човек, който участва в ръководството на политическа партия, организация или движение, които осъществяват политическа дейност. Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен.

Така за временни заместници на Борислав Михайлов могат да бъдат назначени останалите двама вицепрезиденти – Михаил Касабов или Атанас Фурнаджиев, вносител на автомобилите „Форд” за България. Шансовете на Михаил Касабов да е временен заместник на Боби са много по-големи, показа проучване на Lupa.bg сред членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

Михаил Касабов (вдясно на снимката) най-вероятно ще замества временно Боби Михайлов като шеф на БФС до свикването на извънреден конгрес на футболния съюз

Роденият през 1955 г. Михаил Касабов работи във футболния съюз от 1986 г., той бе дясна ръка и на предишния шеф на БФС Иван Славков. Касабов е неизменно в управата на футболния съюз и в ерата на Боби Михайлов, който смени Славков начело на БФС през 2005 г.

Преди около година Михаил Касабов лъсна като агент на Държавна сигурност с агентурен псевдоним Иван. Въпреки това Касабов е уважаван във футболните среди и е смятан за компромисна фигура, която ще внесе временно спокойствие в раздирания от скандали роден футбол.

На снощния злочест мач за България Михаил Касабов бе на официалната трибуна на стадион "Васил Левски" редом до спортния министър Красен Кралев и подалия днес оставка Боби Михайлов.