Първо в Lupa.bg: Нинова се среща с Гешев заради кризата в Перник

Хидроинженери прогнозирали дългогодишни ремонти на водната мрежа в миньорския град

Икономика
11:07 - 29 Декември 2019
3642
Първо в Lupa.bg: Нинова се среща с Гешев заради кризата в Перник

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска спешна среща още днес с главния прокурор Иван Гешев заради водната криза в Перник. Тази сутрин шефката на социалистите се срещна с кмета на миньорския град Станислав Владимиров, общинари и граждани заради тежкото безводие.

"Три са темите, които хората поставиха и очакват реакция от нас като партия и парламентарна група. На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбера докъде е стигнало разследването", каза Нинова след срещата.

Според нея премиерът Бойко Борисов постоянно прехвърлял вината на ВиК дружеството и на общината, но било факт, че въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността била и при министрите.

Малко след поисканата от Нинова среща с Гешев, той се е уговорил с нея да се видят на 6 януари.

От изявлението на червената лидерка стана ясно още, че перничани са поискали от властта разработването на дългосрочна програма за подмяна на цялата водопреносна мрежа.

"По думите на специалисти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани", призова Нинова.