Първо в Lupa.bg: Още утре връщат Руди Гела като министър

Новини
20:49 - 13 Юни 2022
9535
Първо в Lupa.bg: Още утре връщат Руди Гела като министър

Радостин Василев се завръща като министър на спорта само 3 дни след като подаде оставката си. Още утре на заседание на Министерски съвет премиера Кирил Петков ще обяви, че той ще запази поста си, научи Lupa.bg от сигурен източник. Василев депозира оставата си в петък, както той призна днес пред медиите, под натиск от страна на Слави Трифонов.

По-рано днес на пресконференция, попитан от журналисти, министър-председателя не отговори на въпроса дали известния като Руди Гела отцепник от ИТН ще запази поста си. Самият Василев пък заяви, че не му било "на живот и смърт" да е министър. Всъщност обаче именно това е била договорката му с "Продължаваме промяната" - да остане на поста си.

В по-дългосрочен план, Радостин Василев вероятно ще влезе в редицита на партията на Кирил Петков и Асен Василев. На следващите избори, които, както се очертава, ще са съвсем скоро, той се очаква да е в листите на ПП на избираема позиция. Още преди 2 дни единствено Lupa.bg разкри, че Радостин Василев е минал в отбора на "Продължаваме промяната".