Първо в Lupa.bg: Пълен провал на телевизията на Слави

Общество
13:45 - 06 Октомври 2020
26674
Първо в Lupa.bg: Пълен провал на телевизията на Слави

Телевизията на Слави Трифонов "7/8 ТВ" бележи пълен крах с платения си абонамент от 78 стотинки на месец, съобщиха от кухнята на кабеларката. Оказва се, че за 1 месец и 5 дни, откакто каналът приключи с авантата за зрителите си, е успял да събере парите на едва 2018 абонати. Това прави 1574 лева от тях, които надали биха стигнали за заплатата и на един служител на медията. Очакванията на изпълнителния директор на телевизията Евгени Димитров-Маестрото бяха за поне 10 000 верни зрители още на старта на платеното излъчване, които обаче далеч не се оправдаха.

От фейсбук страницата на канала непрекъснато текат реклами на предаванията, както и въпроси - дали публицистиката точно в определената вечер си е заслужила парите за абонамента. Голямото разочарование на Трифоновите фенове обаче идвало от емигрантите ни, които разчитали да може да се  продължи безплатното онлайн излъчване. И там обаче вече 1 месец се налага регистрация и плащане, за да имат достъп зрителите до предаванията. Както Lupa.bg вече писа, учиндолецът се надява да приключи с абонаментите с влизането си в Народното събрание с партията "Има такъв народ", която да му донесе солидна държавна субсидия с цел и издържане на структурите, и на кабеларката.

Изчисленията на гражданската платформа "Обществен контрол" сочат, че пазарът на медийния продукт на Трифонов представлява по-добра социология от всички проучвания за популярността му сред народа досега. "Учиндолският славей щеше да види трудни времена, освен ако не бяха се появили щедри спонсори", пишат от независимата организация. Говори се, че освен телекомуникационна подкрепа, Трифонов е получил "дотация" и от няколко бизнесмени, лансиращи своите идеи през гости на предаванията му в "7/8 ТВ".