Първо в Lupa.bg: Погнаха един от организаторите на протестите в Шумен

Шуменци излизат на протест, за да защитят своя съгражданин

Новини
14:21 - 12 Ноември 2021
3009
Първо в Lupa.bg: Погнаха един от организаторите на протестите в Шумен

Шумен излиза на протест! Гражданите ще защитят своя сънародник и съгражданин - Билан Янков, който е един от организаторите на протестите в Шумен.

Грозят го до 5 години затвор и от 50 000 лева глоба, но хората не са доволни с това и ще покажат своята позиция.

В едно от групите във Фейсбук те отправиха своето послание към хората, а не само към шуменци.

Ето какво написаха:

"Изплашената власт се опитва да сплашва! 

Билан Янков - един от организаторите на протестите в град Шумен срещу НЕЗАКОННИТЕ зелени сертификати, въведени с НЕЗАКОННАТА заповед на министъра на здравеопазването, е подведен под отговорност от шуменската районна прокуратура по членове 355/2 и 325/2 (нарушаване на противоепидемичните мерки и хулиганство), предвиждащи затвор до 5 години и глоба от 50 хиляди лева.

Така. Прокуратурата и МВР, които ще станат вече две години, са слепи и глухи за бруталното погазване на Конституцията и законите на страната от разни министри на здравеопазването и образованието, изведнъж много се загрижили за спазването на противоепидемичните мерки в шуменските магазини и блокирането на една - две улици в почивен ден, което, моля ви се, "наложило промяна в организацията на движението на автомобилите" в Шумен...

И по стар похват от времената на политически репресии, решават да нарочат един, Билан Янков, за да сплашат всички останали.

Да, ама не.

Шуменци, излезте като един и защитете своят съгражданин. Понеделник, 15 ноември, 9 часа, пред сградата на полицията.

Уважаеми приятели, уважаеми български граждани, призоваваме ви да изразите своята солидарност с Билан Янков. Молим за максимално разпространение на информацията за неговият случай в социалните мрежи.

Нека покажем на антинародната власт, че не се страхуваме!"