Първо в Lupa.bg: Полицията и правителството се уплашиха от феновете

Спорт
17:33 - 13 Ноември 2020
4976
Първо в Lupa.bg: Полицията и правителството се уплашиха от феновете

Вечното дерби ЦСКА - Левски може да се играе с публика, а не както беше обявено вчера от здравния министър - без фенове. Двете агитки стягат редиците си, а това е притеснило правителството допълнително, научи Lupa.bg. Тарторите на двете най-големи и влиятелни публики в България агитират редовите фенове за пълна мобилизация за 21 ноември, събота, когато трябва да се играе по програма Вечното дерби.

Двубоят е планиран за 15:00 часа - в светлата част на деня, което няма да затрудни полицията да го охранява. Другото притеснително нещо е, че за два часа по-късно, от 17:00 се стяга голям всенароден протест против властта, което допълнително налива масло в огъня.

Това идва като шестица от тотото за феновете, които биха се възползвали по най-добрия начин от така създалата се ситуация, а публична тайна е, че те често са използвани за такива цели, особено когато стане дума за масовка и протести.

"След като не ни дават да сме на стадиона, ние ще си намерим място, където да гледаме мача. Но не вкъщи пред телевизора, а на някои от възловите кръстовища в София. Ще бъде интересно", сподели пред Lupa.bg един от крайните фенове на ЦСКА.

На същата вълна предават и сините, които са на мнение, че този двубой губи много от чара си, ако е без публика.

"Разрешава се на заведенията да работят до определени часове, в театрите и кината също се допускат зрители, само на стадионите у нас - не. Дори вчера, когато бяха някои от решаващите двубои за класиране за Евро 2020, имаше публика, макар и разредена. Но у нас винаги всичко е срещу нас, феновете. Народът и без това е въстанал срещу управляващите, но този път ще им се стъжни", заяви пред нашата медия представител на една от сините фракции.

Днес в медийното пространство се разпространи новината, че ЦСКА официално ще поискат двубоят да се състои на стадион "Българска армия", след като няма да е с публика. По този начин червените ще избегнат и заплащането на наем на националния стадион "Васил Левски", където би трябвало да се играе по програма.

Не се знае какво ще е мнението и на телевизията, която ще предава Вечното дерби, тъй като на "Армията" няма достатъчно условия за поставянето на повече камери, както на "Васил Левски".

Тук дума ще има и полицията, естествено, тъй като при подобно развитие на нещата, в Борисовата градина ще се съберат множество от феновете на двата отбора, за да подкрепят извън съоръжението своите отбори, което неминуемо ще доведе до повече проблеми извън стадиона и по-трудно контролиране на тълпата, която след това би се насочила и към Нарадната събрание за всенародния протест, от който управляващите толкова много се страхуват.

Както е известно, по време на някои от международните домакински мачове на ЦСКА от Лига Европа не беше разрешена публика от УЕФА и армейските фенове изгледаха срещите на Естрадата в парка, където беше монтирана голяма видеостена. Всичко това стана с разрешението на Общината, която този път може и да не даде зелена светлина, което допълнително ще затрудни ситуацията.

Премиерът Бойко Борисов също е притеснен от създаващата се организация и надигане на недоволство, като вече е провел предварителни разговори със свои доверени хора от систумата. Очаква се от понеделник да бъдат привиквани тарторите на двете агитки, за да се избистрят проблемите около предстоящото Вечно дерби.