Първо в Lupa.bg: Щурмът на Волен в БНТ започна (СНИМКИ)

Лидерът на "Атака" вдигна на крак цялата столична полиция

Ексклузивно
18:30 - 04 Октомври 2019 (обновена)
10722
Първо в Lupa.bg: Щурмът на Волен в БНТ започна (СНИМКИ)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров започна щурма си срещу БНТ два часа преди старта на публицистичното предаване "Панорама", в което негово участие не е предвидено. Близо 300 симпатизанти на атакист №1 са се събрали пред сградата на "Сан Стефано" 29, видя репортер на Lupa.bg. Протестът продължава вече повече от два часа и към 20 ч. множеството не се бе разотишло, а напротив - още повече се ожесточаваше.

Скандиранията са вяли, но до старта на ефира на Бойко Василев в 21 часа се очаква струпването на още протестиращи. Огромна част от силата на СДВР е вдигната на крак заради протеста. Над 10 патрулки на столичната полиция са разположени по улица "Шипка" в центъра на града, а 6 коли на жандармерията са позиционирани непосредствено около главния вход на БНТ. 

Волен Сидеров се разправя с охраната на БНТ, а партийната телевизия "Алфа" излъчва щурма директно

Сидеров още вчера се закани да демонстрира пред телевизията-майка заради орязаното му право да бъде на предизборния дебат с останалите политици от парламентарно представените сили и онези с депутати в ЕП. БНТ по-рано днес изпрати декларация до ЦИК, в която категорично отказва да допусне депутата до студията си заради скандала от вторник вечерта в предаването "Референдум", където се наложи жандармеристи да го приканят да си тръгне. От обществената медия поискаха от него писмено извинение за поведението му преди 3 дни, но Сидеров, от своя страна, обвини ръководството й, че му налага цензура. 

Куриозното е, че докато той е навън, в студиото на БНТ в момента е кандидатът на ВМРО-НФСБ Славчо Атанасов.

Сидеров и част от хората му от 18 часа са на портала на телевизията и се карат с охранители на медиата, както и с репортери на БНТ1. Чуват се и скандирания "Оставка" и "Кошлуков е мишка". Сидеров си размени язвителни реплики с репортера на националната медиа Иво Никодимов, а привържаниците му се заканват протестите на "Атака" на "Сан Стефано" 29 да са ежедневни.