Първо в Lupa.bg: Силвия Великова върната в ефир с обаждане "от горе"

Журналистката пак е в съдебния ресор, шефът на БНР й се обадил

Топ
22:07 - 12 Септември 2019
14232
Първо в Lupa.bg: Силвия Великова върната в ефир с обаждане "от горе"

Само за няколко часа днес взеха и върнаха съдебния ресор на журналистката Силвия Великова от Българското национално радио. Това събощава тя в пост във фейсбук. Ето какво написа Великова късно вечерта в четвъртък, 12 септември: 

"Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на повечето не реагирах. Около 20 часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок.

Впечатлена съм от подкрепата, която получих и съм убедена, че тя е подкрепа за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, защото през годините десетки журналисти са отстоявали това...на всяка цената.

Развръзката изглежда успех, но за съжаление - дори и в личен план, не е повод за ликуване. Затова отивам да си сипя, както казват някои от вас."

По-рано днес Великова съобщи, че е била отстранена от ресора "съдебен репортер" по настояване на генералния директор на БНР. Било й предложено да отиде в командировка в Стара Загора, за да обучава начинаещи кореспонденти, което тя е отхвърлила. След като се вдигна шум, БНР ревизира решението си. Това е доста странно, смятат служители в радиото.

Според медийни наблюдатели зад връщането на Великова в ефира на националното радио в рамките на по-малко от денонощие със сигурност стои влиятелен политик, на който ръководството на "Хоризонт" няма как да откаже... Странните решения в националната медиа показват очевидна намеса "от горе" в редакционната политика.