Първо в Lupa.bg: Синът на Клара Маринова лети от Минск за погребението й

Актуални новини
15:18 - 04 Март 2021
21077
Първо в Lupa.bg: Синът на Клара Маринова лети от Минск за погребението й

Погребението на емблематичната социалистка от първите години на прехода Клара Маринова ще се състои във вторник, 9 март, в 12.00 ч., в Ритуалната зала на Централните софийски гробища, съобщиха пред Lupa.bg от пресцентъра на БСП - София.

Близките и приятелите на Клара Маринова ще си кажат последно сбогом с тяхната другарка чак във вторник, защото синът на видната социалистка не може да се прибере в България по-рано.

Тъжната новина сварила Иво Маринов в Минск, Беларус, а първият полет за България е чак в понеделник.

Синът на Клара Маринова живее и работи в София, но се занимава с бизнес и обикаля цял свят по работа.

Както Lupa.bg първа съобщи, телевизионната легенда и бивша депутатка от БСП Клара Маринова почина вчера. Като причина са смъртта й се посочва белодробна емболия, вследствие на претърпяна операция. Преди година и половина Маринова сменя колянна става, търпи интервенции и по гръбнака. След операцията на коляното обаче журналистката е получила инфекция, от която така и не успява да се възстанови.

Последните месеци Клара Маринова почти не излизала от дома си, тъй като се чувствала отпаднала и без сили. Тя даже се консултирала с шефа на COVID-19 отделението в "Пирогов" на 21 февруари.

"Наскоро ми се наложи да се консултирам с доц. д-л Петър Атанасов, шеф на Covid-отделението в болница "Пирогов". Той е блестящ лекар, страхотен професионалист и най-важното - прекрасен човек. Не ми стигат думите за моето възхищение. Няма да забравя и съпричастността на неговата съпруга Ира Атанасова, благодаря от сърце!", написа само няколко дни преди да си отиде Клара Маринова.