Първо в Lupa.bg: Социалните се грижат за болния Владко Живков

Общество
16:06 - 31 Март 2020
29735
Първо в Lupa.bg: Социалните се грижат за болния Владко Живков

Извънредното положение заради пандемията от COVID-19 не пожали и онези, които още живеят в дните на Априлския пленум. Единственият син на правешкия сатрап Тодор Живков - Владимир, е под грижите на социалния патронаж, след като е прикован на легло в къщата си в Бояна, научи Lupa.bg.

Състоянието на Владимир, който през юни става на 68, е критично и той е трудно подвижен след усложнения от диабет, които са го ударили в сърцето и краката.

За някогашния плебой №1 на соца се грижи съпругата му Валя, но тя също има куп хронични заболявания и по тази причина не може да излиза и да пазарува за домакинството.  Синчето на Тато обаче се е уредило два пъти дневно да получава топла манджа от социалния патронаж. Така 30 години по-късно наследникът на диктатора пак лапа на народна сметка, макар и не манджици от УБО.

Иначе племенницата Жени Живкова понякога му помагала с някой лев, макар двамата да спорят за имота, който Владко обитава. Иначе пенсията на блудния син също е солидна като научен сътрудник от БАН

Владимир Живков от години отсъства от публичния живот в страната, само чат-пат се появява на погребението на някой стар партиен другар.