Първо в Lupa.bg: Тони Стораро с 5 бона глоба от РЗИ

Малолетни пушат и пият в бара на чалга иконата

Легенди
16:41 - 20 Септември 2019
31316
Първо в Lupa.bg: Тони Стораро с 5 бона глоба от РЗИ

Тони Стораро и синът му Фики понесоха тежък административен удар по семейния бизнес със заведения, който развиват от няколко години в столицата. Наргиле барът им на бул. „Христо Ботев” е бил изпраскан с 5 000 лева глоба от Районната здравна инспекция за системно нарушаване на новия закон, забраняващ на непълнолетни да се възползват от ориенталската наслада, научи Lupa.bg от свои хора в същия бранш.

Още при откриването си преди 2 години заведението предизвика скандал, тъй като се намира в непосредствена близост до училище. Запознати с дейността на бара твърдят, че освен наргиле, там на закрито се употребяват всякакви други видове тютюневи изделия, което е напълно забранено от закона.

Непълнолетни нарушават куп забрани в заведението на певеца

Фамилия Стораро откри година по-рано и сладкарница в кв. „Княжево”,  за която се грижи и стопанисва половинката на Тони – Валя, а мъжът й си гледа пеенето.

Тони редовно се оплаква, че реализирането на заведенията му се е оказало много трудно. Стораро през 5-6 месеца обикалял за разрешителни от Здравната инспекция, за вода, разрешително от общината, за да има маси навън и още какво ли не. „Наистина е страшна бюрокрацията”, оплаква се Тони.

Когато трябва да се налагат глоби обаче, от РЗИ са по-експедитивни. В интерес на истината и Стораро хич не си прави хубава реклама, като публикува на страницата на бара си във фейсбук снимки, на които се виждат крещящи закононарушения.