Първо в Lupa.bg: Васил Божков отсече - Наско Сираков взима „Левски”

Ексклузивно
10:00 - 22 Май 2020
11951
Първо в Lupa.bg: Васил Божков отсече - Наско Сираков взима „Левски”

Новият собственик на ФК „Левски” е Наско Сираков. Това обяви на стената си във фейсбук настоящият притежател на активите на синия тим – бизнесменът с 11 обвинения Васил Божков.

Постът на мултимилионера гласи:

През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.

Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.

Успех на „Левски“.

Вчера Васил Божков обяви, че че днес в 10:00 ч. ще стане ясно името на новия собственик на 86.6 % от акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI. Бизнесменът спази обещанието си и точно в 10 часа името на новия бос - Наско Сираков.

За да направи своя избор, Божков пусна анкета сред феновете, които сами да посочат името на новия собственик. Проучването показа, че най-желаното име е Наско Сираков.

Преди дни отново от социалната мрежа предприемачът, изчезнал в посока Дубай, обяви, че „от януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници”.

Според Васил Божков доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди.

„Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите.

На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват”, ядосва се мултимилионерът.