Първо в Lupa.bg: Васил Божков вади компромат утре в 8 сутринта

Новини
19:20 - 14 Май 2020
12611
Първо в Lupa.bg: Васил Божков вади компромат утре в 8 сутринта

Избягалият в Абу Даби от родното правосъдие Васил Божков обяви днес, че ще сезира "българските и международните институции" за ситуацията около него. Това става ясно от писмо, изпратено от централата ва "Нове холдинг" до медиите в четвъртък следобед.

Според писмото утре в 8 ч. сутринта в страница във „Фейсбук“ на Божков ще бъдат публикувани „малка част от доказателствата в подготвения сигнал“. Хазартният бос има рекордите 11 обвинения, сред които са принуда, изнудване, заплахи и търговия с влияние. Божков е разследван и като поръчител на няколко убийства и побои, включително на Манол Велев. Конкретната проверка срещу него дойде след отправени заплахи за убийство към съдружниците му, с които не успяха да си поделят контрола върху "Ефбет".

Към момента Божков, известен със страховития си прякор Черепа, се крие в Обединените арабски емирства, а прокуратурата работи за неговото връщане у нас. Държавата отне лицензите на хазартните дружества на Васил Божков, след като се оказа, че е избегнал внасянето на рекордните 700 милиона лева такси в хазната. Божков най-нагло твърди, че вината не била негова.

В началото на седмицата олигарха спретна истински цирк с акциите на "Левски", които джироса на премиера Бойко Борисов. Смята се, че милиардера е в дъното и на незаконните протести, организирани днес в центъра на София от проруската извънпарламентарна партия "Възраждане".