ПЪРВО В LUPA.BG Започнаха арестите в БФС!

ГДБОП щурмува футболния съюз, задържан е шефът на съдиите Йордан Сталев

Актуални новини
18:14 - 15 Октомври 2019
10619
ПЪРВО В LUPA.BG Започнаха арестите в БФС!

Арестите на мастити футболни чиновници в БФС вече започнаха! Преди час спецченгета нахлуха в централата на футболния съюз в столичния квартал „Бояна”. Оттам криминалистите изземват компютри, документи и водят разпити на служители. Всички чиновници на футболния съюз са задържани в сградата на футболния съюз от полицията и в момента се разпитват.

Полицията извършва обиски и арести и в сградата на БФС на ул. "Иван Асен II"

В Пловдив пък е бил арестуван шефът на съдиите Йордан Сталев. Той е отведен в сградата на ГДБОП за разпит. Разследването на прокуратурата е  по член 307 б, касаещ „престъпления срещу спорта”. По всяка вероятност Сталев е задържан заради сигнали за манипулиране на футболни мачове за нуждите на черното тото. В София, в сградата на Зоналния съвет на БФС, помещаваща се на улица „Иван Асен II” пък е арестувана Илонка Джалева, която отговаря за съдийските наряди за мачовете от българското футболно първенство. Задържани са и още трима футболни чиновници по разследване за корупция и уговаряне на мачове чрез манипулиране на нарядите на съдии.

Засега няма данни Борислав Михайлов да е арестуван. По-рано днес Михайлов подаде оставка, след като премиерът Бойко Борисов настоя футболния управник да си тръгне.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!