Пържени филийки с портокал
за 3 порции, 30 мин
Продукти
3 портокала
5 с.л. захар
3 яйца
250 мл прясно мляко
3 с.л. масло
филии бял хляб
Приготвяне
Кората на портокалите се настъргва на много дребно и се смесва с половината захар.
Изваждат се филенцата портокал, като внимателно се остраняват вcички ципи.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и останалата захар.
Филиите хляб се потапят в панировката и се изпържват от двете страни до златисто в загрятото масло. Оставят се да се отцедят върху кухненска хартия.
Срязват се по диагонал на триъгълници и се поръсват обилно с портокаловата захар от двете страни. Гарнират се с парченцата портокал.
Пържените сладки филийки може да се гарнират с парченца ананас, като в захарта вместо портокалова кора се слага ванилия и/или кокосови стърготини.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".