Пътници се оплакаха: Изтърбушени седалки в първа класа на влака

Новини
20:50 - 15 Август 2019
6529
Пътници се оплакаха: Изтърбушени седалки в първа класа на влака

Ако предпочитате да пътувате с влак и искате да се чувствате удобно, не разчитайте, че по-скъпият билет от първа класа ще ви осигури комфорт. И в купетата лукс пътници се оплакат, че седят на изтърбушени седалки и превоза им се превръща в мъчение.

Старите места в железниците са масово неремонтирани и това важи с пълна сила и за втора, и за първа класа във влака. Местата за сядане в локомотивите са неудобни, с развалени пружини и железата се забиват като остриета, оплакаха се потърпевши пред Lupa.bg.

„Доплатихме си за първа класа, за да пътуваме до Варна удобно, но бяхме неприятно изненадани. Седалките не просто бяха неудобни, а направо уреди за изтезание. За щастие, купето не беше пълно и сменихме местата си”, разказа млада двойка, решила да спести някой лев от билети.
Единствената и сигурна екстра на първа класа във влака остава това, че купетата не са претъпкани от хора и няма риск да се озовеш в компанията на некъпани и заядливи пътници.

Принципно доплащането за първа класа е според разстоянието в километри. От София до Перник билетът излиза с лев-два по-скъп, но до морската столица Варна надценката е 8 лева, което не е малко.

Пътуващите в БДЖ се оплакват и от не особено добрата хигиена, което е ахилесовата пета на влаковете. „И местата в първа класа изглеждат съмнително чисти, а в купетата мирише, макар че навсякъде е отдавна забранено да се пуши.”

По-възрастните пътници пък си спомнят, че преди две-три десетилетия първа класа разполагаше със снежно бели възглавнички, а вагон ресторантите предлагаха  повече от приятно пътуване за по-дългите разстояния. Завеските на прозорците в купетата пък са отдавна забравени и в горещите дни слънцето напича пътниците до главоболие.