Пазят в тайна имената на мъжете, източили 120 000 лева от банки

Новини
15:18 - 26 Септември 2024
1930
Пазят в тайна имената на мъжете, източили 120 000 лева от банки

Полицията все още пази в тайна имената на двамата мъже, които прибраха 120 000 от банки. Lupa.bg научи, че името на единия мъж вероятно е свързано с това на известна фолк певица. 

Запитани дали това е вярно, разследващите обясниха, че още е рано да издават имената на тарикатите. 

След предварителна информация са били заловени двамата мъже, източили 120 000 лева от две банки в София, с фалшиви лични карти. Тя е била придобита от Икономическа полиция в СДВР.

Мъжете са 30-годишни и има доказана съвместна връзка в действията им. Двамата са кандидатствали за потребителски кредити в различни клонове на голяма столична банка за по 60 000 лева, както и за стокови кредити на обща стойност около 8700 лв.

Двамата ползвали фалшиви лични документи за получаване на кредитите и стоките, което е безспорно установено чрез извършените оперативни мероприятия и експертни справки от разследващите. На 25 септември в ранните часове на деня двамата са задържани в жилища в квартал "Младост". Там са намерени и са иззети документи, телефони и пари, имащи отношение по доказване на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство за измама и двамата са задържани за до 72 часа.