Педофил в расо гледа 70 деца

Свещеникът Николай Стремский е арестуван

Крими
13:48 - 26 Септември 2019
2853
Педофил в расо гледа 70 деца

Руски свещеник бе арестуван за педофилия. Полицията задържа настоятеля на Свято-Троицката обител в Оригнбурска област протойерей Николай Стремский, като в четвъртък местният съд постанови свещеникът да остане в ареста до 12 ноември т.г. Попът е настоятел на най-крупния в страната приют за сираци, в който той отглежда и възпитава 70 деца.

Делото срещу божия служител протече при закрити врата, но според осведомени източници той е обвинен за „изнасилване и развратни действия по отношение на непълнолетни деца“.

По предварителни данни в списъка на пострадалите фигурират седем деца. Самият Николай Стремский се обяви за невинен, като пред съда той заявил, че децата са измислили показанията си. Освен свещеникът, зад решетките се оказаха още неговата съпруга и дъщеря му.

Адвокатът на попа поиска той да бъде пуснат под домашен арест с мотива, че в следствения изолатор няма право на носи кръст. Освен това защитникът на Стремский посочил пред магистратите, че задържането на свещеника може да нанесе „непоправима вреда на православния свят“.

Междувременно митрополит Оренбургский Вениамин със свой указ забрани на арестувания протойерей да служи на църквата, докато тече следствието по делото. Това не е първата среща на Николай Стремский с правосъдието - през ноември 2015 г. той е отстранен от длъжността настоятел на Свято-Троицката обител заради управление на Мерцедес в нетрезво състояние. При задържането си попът дори оказал съпротива на полицаите. Няколко месеца след инцидента обаче той бил възстановен на поста си настоятел.