Пекин: Имаме сходни възгледи с Москва за Близкия изток

Китай остава подготвен за тясна координация с Русия с цел поддържане на международното право

Свят
12:46 - 09 Януари 2020
1036
Пекин: Имаме сходни възгледи с Москва за Близкия изток

Пекин и Москва са в тясно сътрудничество за поддържане на стабилността в Близкия изток, обяви говорител на китайското външно министерство, цитиран от ТАСС.

"Китай следи внимателно ситуацията в Близкия изток. Ние също поддържаме тесни контакти с всички партньори, включително и с Русия. Външният министър Ван И и руският му колега Сергей Лавров по-рано проведоха телефонен разговор, размениха мнения за сътрудничество, особено в Съвета за сигурност на ООН. Китай и Русия са стратегически партньори и постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН. Ние имаме сходни позиции за ситуацията в Близкия изток", обясни говорителят.

Според представителя Пекин и Москва "поддържат близки контакти и координация, които добавят положителна атмосфера към променящата се геополитическа среда".

"Китай остава подготвен за тясна координация с Русия с цел поддържане на международното право и регионалната стабилност, също играе отговорна и конструктивна роля в процесите, които се развиват в Близкия изток", каза още говорителят.