Пекинез спечели титлата "Най-грозното куче на света"

Победителят е участвал 5 пъти в конкурса и това е първата му победа

Новини
13:35 - 25 Юни 2024
1224
Пекинез спечели титлата "Най-грозното куче на света"

8-годишен пекинез бе провъзгласен за най-грозно куче в света на тазгодишния конкурс.

Със своята дълга и изключително пухкава козина и изплезен език, победителят, чието име е Wild Thang, е израснал в Лос Анджелис, но сега живее в Норт Бенд, Орегон. Той беше един от осемте финалисти, които се бореха за престижната кучешка титла и награден фонд, предава Дарик.

Това е първата победа за Wild Thang, който е 5-кратен състезател в конкурса,

провеждана на панаира Sonoma-Marin в северния калифорнийски град Петалума. Пекинезът, чиято собственичка Ан Луис получи 5000 долара парична награда, се класира на второ място три пъти, преди да излезе на първо място тази година.

Повечето от четириногите, борещи се за титлата "Най-грозно куче" са били осиновени и имат различни увреждания. Победителят Wild Thang например се е заразил с чума от приемен дом, когато е бил малък.

„Той оцеля, но не без трайни щети“, гласи биографията му. „Зъбите му така и не порастват, поради което езикът му остава навън, а десният му преден крак е куц.

Подгласник на победителя стана възрастен мопс в инвалидна количка на име Рим. Неговите стопани получиха награда от 3 хиляди долара, с които да поглезят кучето си. Третото място е за Дейзи Мей, мелез с бяла козина, която отнесе награда от 2 хиляди долара.

Миналата година състезанието беше спечелено от Скутер, почти плешиво, 7-годишно китайско качулато куче с обърнати задни крака.

Състезанието се провежда още от 70-те години на миналия век. Годишният конкурс няма за цел да осмива „грозните“ кучета, а да се забавлява публиката с някои прекрасни домашни любимци и да покаже на света, че тези кучета също имат нужда от любящи стопани.