Пенчо Милков: Настъпи времето нашето поколение да поеме отговорност за това, което се случва в България

Имам желание за промяна и затова се кандидатирах за кмет на Русе

Новини
11:02 - 20 Октомври 2019
3201
Пенчо Милков: Настъпи времето нашето поколение да поеме отговорност за това, което се случва в България

"Днес пред вас ме изправя силното ми желание за промяна. Не просто да говоря за нея, а реално да участвам в този процес. Изправя ме и убедеността, че е дошло време нашето поколение да поеме отговорност за случващото се в страната ни", заяви кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България", в обръщението си към жителите на село Червена вода.

На срещата присъстваха евродепутатът от "БСП за България" Елена Йончева, народният представител от левицата Крум Зарков и кандидати за общински съветници от местна коалиция "БСП за България" в Русе, които изразиха подкрепата си към Милков.

Пенчо Милков сподели с присъстващите, че намерението да се кандидатира за кмет и вярата, че може да се справи с предизвикателството дълго време са се оформяли в него.

Днес той е уверен в способностите си и ако бъде избран ще основава управлението си на принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност.

В по-нататъшното си обръщение Милков представи листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция, като изтъкна, че е горд да води след себе си толкова достойни хора. Той уточни, че половината от кандидатите в нея са жени, а четиридесет на сто са хора под 40 години. Фигурират и 10 души гражданска квота, които не са членове на политически партии.

Кандидатът за кмет заяви, че присъствието му в с. Червена вода е израз и на категоричната подкрепа, която русенските социалисти изразяват към Свилена Острева - кандидат за кмет на село Червена вода от "БСП за България" и вярва, че единно могат да работят за решаване на проблемите на Общината.

Подкрепата си за местна коалиция "БСП за България" сподели и евродепутатът Елена Йончева: "Тук съм, за да изразя своята подкрепа. Да ви убедя, че промяната в България, промяната към един по-добър живот няма да дойте отвън. Тя ще дойде от вас. Затова гласът на всеки един от вас е изключително важен. Промяна е възможна. Възможно е и вашите деца и внуци да останат в България".

"Тук съм, за да подкрепя и Пенчо Милков", заяви още Елена Йончева.

"Познавам го повече от 2 години. Работили сме заедно, изправяли сме се заедно в тежки битки срещу много силни съперници, но въпреки това Пенчо е устоявал. Той е човек, който не се страхува; човек, който застава зад кауза и не жали сили докато не постигне успех. И аз съм убедена, че промяната в Русе ще дойде с него. Убедена съм, че Русе може да стане северната столица на България. Защото той има хъс, кураж, професионални познания и опит", изтъкна Йончева.

От своя страна народният представител от левицата Крум Зарков подчерта, че в настоящата предизборна кампания в Русе над страха, над натиска, над различните манипулации, се откроява един истински политически протест и този път "политически" не е мръсна дума. Той сподели, че Пенчо Милков е политик от нов тип - млад мъж, баща на три момчета, изграждал се с години и като адвокат, и като общински съветник, и по-късно като народен представител.

"Днес той е готов да се откаже от депутатския си комфорт, от всичко лесно, за да се грижи ден след ден за ежедневните нужди на хората - от плочките в града до стратегическото му развитие, което ще го превърне в северната столица на България", каза още Зарков.