Пенсионер стана шеф на летище „Пловдив”

Актуални новини
13:56 - 22 Февруари 2021
2390
Пенсионер стана шеф на летище „Пловдив”

Новият директор на Летище Пловдив вече е ясен. Това е военният пенсионер Лъчезар Миленчев, бивш служител от отдела за безопасност на полетите, научи "Марица".

Припомняме, че двама от кандидатите – Лъчезар Миленчев и Пламен Спасов, събраха най-много точки и бяха класирани след третия тур на конкурса.

Допуснатите кандидати да управляват аеропрота минаха през три сита – по документи, писмен изпит и интервю, на което трябваше да изложат визията си за развитие на летището в условия на концесия. 

Както „Марица“ писа, в битката за високия пост участваха шестима  - сегашният шеф Спас Шуманов, бившият шеф Дойчин Ангелов /2009-2013 г./, Силвия Хубенова – настоящ член на борда на директорите, Лъчезар Миленчев – бивш шеф на отдела за безопасност на полети на летище Пловдив, а преди това ръководител на отдел „Терминали“ на летище София, Пламен Спасов - екс кмет на община Родопи и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“ и Красимир Иванов – с частен туристическа бизнес в София.