Перник ликува! Идва фолксваген „Голф” 8

Моделът няма да се предлага в комби версия

Техномания
21:58 - 18 Юли 2019
16676
Перник ликува! Идва фолксваген „Голф” 8

Перник ликува! Миньорският град, в който има най-много фенове на „Фолксваген”, ще е радостен да научи, че следващото поколение на „Голф” – осма серия, излиза на пазара през декември.

Американското подразделение на гиганта обаче официално обяви, че производството на комбитата Golf Alltrack и Golf SportWagen (известен още като Variant) ще бъде спряно в края на годината. Двата модела няма да получат наследници при „осмицата”.

Промяната засяга американския пазар, за който моделите се сглобяват в завода в Пуебла (Мексико), но се очаква същото да се случи и в Европа. Причината е, че клиентите масово се отказват от комбитата и се насочват към кросоувърите и SUV-моделите.

В САЩ през първото полугодие на 2019 г. дялът на кросоувърите е 47%, а в Европа е около 37%. Затова и новият голф няма да се предлага като комби, а клиентите ще получат като компенсация поне 3 нови кросоувъра с марката „Фолксваген” през следващите 24 месеца.

Още до края на годината в Северна Америка ще стартират продажбите на Atlas Cross Sport, който представлява умалена модификация с 5 места на Atlas/Teramont. След него – в началото на 2020 г., ще излезе електрическият ID. Crozz. Той ще бъде глобален модел и ще се предлага в цял свят.

Едновременно с това в завода в Пуебла догодина стартира производството на кросоувъра „Тару”, който заменя на конвейера спрения вече „Бийтъл”.