Песков отрече Русия да е искала военна помощ от Китай

От Кремъл заявиха още, че САЩ и ЕС твърдят, че руските части ще атакуват големи градове

САЩ
14:44 - 14 Март 2022
2489
Песков отрече Русия да е искала военна помощ от Китай

Русия отрече да е искала военна помощ от Китай за постигане на целите си, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че всички планове на Русия в Украйна щели да бъдат изпълнени "в очертаните срокове".

От Кремъл заявиха още, че САЩ и ЕС твърдят, че руските части ще атакуват големи градове в Украйна. Песков нарече тези обвинения "грозна провокация", съобщава БиБиСи.

Във връзка със санкциите, наложени на Русия от Запада, говорителят на Путин заяви още, че "последиците от икономическата война срещу Русия ще бъдат сведени до минимум".

Припомняме, че по-рано днес западни медии съобщиха, че руските власти са поискали от Китай да предостави военна техника за подкрепа на военната операция в Украйна. Информацията бе оповестена от Файненшъл таймс, Ню Йорк таймс и Уошингтън поуст, позовавайки се на американски официални лица. Според тях Москва е искала от Пекин военна техника и друга помощ от началото на инвазията в Украйна.

Според източници на Файненшъл таймс Русия ще изчерпа някои видове оръжия към средата на третата седмица от войната. "Ню Йорк Таймс" отбелязва, позовавайки се на свои събеседници, че Русия също е поискала от Китай допълнителна икономическа помощ, за да се противопостави на последиците от икономическите санкции.