Песков: Санкциите не убиват Русия, а я правят по-силна

Той уточни, че няма ясна времева рамка за "специалната операция"

ЕС
12:52 - 18 Юли 2022
4101
Песков: Санкциите не убиват Русия, а я правят по-силна

Санкциите на Запада срещу Русия са цената, която Москва трябва да плати за своята независимост и суверенитет, и тяхното въздействие само ще допринесе за по-нататъшното укрепване на страната. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за иранската държавна телевизия, цитиран от телевизионния канал "Россия-24".

"Това е цената, която и нашата страна, и Иран плащат за своята независимост и за своя суверенитет. Имаме една поговорка в Русия: казват, че всичко, което не ни убива, само ни прави по-силни", подчерта той.

Песков повтори твърденията на руския президент Владимир Путин, че руската армия използва "високоточни оръжия" в операцията си в Украйна и внимателно избягва удари по каквато и да е гражданска инфраструктура.

Това, за съжаление, не може да се каже за украинската страна, особено за националистическите батальони, които са способни на всичко, изтъкна говорителят на Кремъл.

Той уточни, че няма ясна времева рамка за "специалната операция" на Русия в Украйна и тя ще приключи, когато всичките й цели бъдат постигнати, съобщава ТАСС.

Преди това германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Европейският съюз няма да отмени санкциите, наложени на Русия заради ситуацията в Украйна, ако Москва и Киев подпишат мирен договор при условията на Русия.