Пет уникални плажа в Гърция, вместо алкохолния Слънчак

Природните чудеса на съседите предлагат кристална вода и спокойствие без пари за шезлонги и чадъри

Пътешествие
22:16 - 24 Юли 2019
23547
Пет уникални плажа в Гърция, вместо алкохолния Слънчак

Лятото е в разгара си и морският плаж е добра алтернатива за уикенда. Ако искате да се насладите на чисто море и спокойствие, при това без пари за шезлонги и чадъри, вместо алкохолната вакханалия на Слънчев бряг, изберете Гърция. Предлагаме ви пет уникални плажа, с които съседите с право се гордеят.

Преди да тръгнете, добре е да резервирайте място за спане. Ако сте почитатели на къмпинга, около Керамоти и Фанари има възможност да опънете палатка.

Плажът на Керамоти

Това е един от най-обичаните плажове от българи, до който се стига само за четири часа. Най-често дотам се стига през границата при КГПП „Илинден” край Гоце Делчев, след това поемаме към Кавала, а Керамоти отстои на около двадесетина километра от красивия град, който също ви препоръчаме да разгледате. От Керамоти е и най-краткият път към остров Тасос. За да го видите, трябва да се качите на ферибот.

Плажът е пясъчен и много дълъг. Можете да ползвате шезлонги и чадъри, а също така да носите собствени. И в двата случая няма да бъдете таксувани, но ако изберете шезлонгите, ще трябва да консумирате напитка от заведението.

Плажът на Фанари

Плажът Фанари е само на 53 км от ГКПП „Маказа” и е известен още като „Златен пясък”, заради ситния пясък, в който можете да заровите крачета. Ивицата продължава много навътре в морето, което става дълбоко плавно и без изненади. Плажът започва от едноименното градче и се простира чак до границите на рибарския кооператив. Освен, че има фин пясък и безброй видове миди, плажът Фанари е носител на наградата „Син флаг”.

Плажът Алики

Плажът Алики се намира на остров Тасос. Представлява лагуна, която ще ви предложи кристална вода и ситен пясък. Изживяването е невероятно, а съвсем близо до малката лагуна има и заведения, където можете да хапнете риба, октоподи, миди и много вкусни салати.

Алики се намира на 35 км от Лименас и ако карате само по главния път, няма как да го пропуснете.

Плаж Гьола

И това чудо е на остров Тасос. Няма как да го подминете, защото ще видите големи транспаранти, които указват местоположението му. Гьола е естествена морска лагуна, издълбана от морето в скалите.

Прилича на плувен басейн с размери около 20х15 метра. Скалите около него са терасовидно разположени и не е трудно да се ходи по тях. Ако решите да го посетите, имайте предвид, че ще трябва да опънете кърпата директно върху скалите - няма пясък, нито сянка. Природният феномен се намира близо до Астрис. За да стигнете до него, трябва да пътувате по черен път 3-4 км и след това да повървите още малко пеша.

Мраморният плаж

Мраморният плаж се намира на източното крайбрежие на острова и до него може да се стигне само по малък 5-километров път, който може да хванете от плажа на Makryammos. 

Наричат го Marble Beach (Мраморния плаж) заради белия пясък и мраморните камъчета по дъното, които дори в най-горещото време са хладни заради мраморните късчета в тях. Водата има уникален тюркоазен цвят. Допреди няколко години плажът беше абсолютно див, но през последните сезони там се виждат все повече чадъри и шезлонги.