Петър Славов: Общи листи с ПП? Само след предварителен вот

Политика
12:29 - 01 Август 2022
3798
Петър Славов: Общи листи с ПП? Само след предварителен вот

Бившият депутат Петър Славов коментира пред БНР идеята за предизборна коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Подобно обединение не трябва да става механично, а трябва да стане на база предварителни избори. Това решение ми се струва единственото правилно", коментира Славов.

И допълни, че това може да се случи чрез "предварителни отворени избори посредством платформата за електронно гласуване", като това би ангажирало широка гражданска енергия.

Според Славов обаче до момента конкретни разговори с граждански организации въобще не са водени, а през медиите се отправят единствено мантри и заявки.

Славов попита "какво се случи с всичките сини линии", след като в досегашната коалиция градската десница се е съобразявала с червените линии на БСП.

Според него целта на подобно обединение между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" е не просто да се спечелят изборите, а да се спечелят така, че да не се налага след това да се правят "тъжни компромиси".

"Демотивираща за десните хора е тезата, че на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП им е необходимо още малко, за да могат да управляват", смята Петър Славов.

Идеята за предизборно обединение бе лансирана от "Демократича България". Засега от "Продължаваме промяната" са по-скоро резервирани към нея.