Петима актьори сменят 60 костюма в комедийното шоу “Престъплението”

Култура
14:05 - 05 Декември 2022
2151
Петима актьори сменят 60 костюма в комедийното шоу “Престъплението”

Петима актьори представят 13 скеча и сменят 60 костюма в комедийното шоу “Престъплението” на 19 декември в арт център "Сити марк", съобщават организаторите. По думите им шоуто разбива представите за театър с иновативен формат и изживяване за публиката.

В новата актьорска “Скеч банда” са Мария Димитрова, Мая Гелева, Иваил Симеонов, Горан Иванов и Христо Симеонов. Продуцент е Веселин Стоянов - Лино и "шайка мистериозни сценаристи", допълват от екипа.

По думите им, въпреки че на сцената няма звезди, публиката е потопена в атмосферата на залата, която напомня на кабаре. 

“Престъплението” е “зрелище, като шоу с кеч, но без боя и малко по-истинско“, разказват актьорите за спектакъла. Амбицията им е да разсмиват и забавляват зрителите в продължение на два часа с кратки скечове по всякакви злободневни теми - житейски, социални и още много и различни познати от реалността теми. Много от комедийните скечове са лични преживявания на екипа, други са плод на въображението на сценаристите им, а трети са заимствани от техни любими комедийни формати. 

Новата театрална формация се ражда по време на пандемията, когато, по думите на актьорите, им се налага да мислят, вместо да играят. Така петимата съживяват своя стара идея - комедийно шоу, базирано на скечове.

Самата дума “скеч” произлиза от английското sketch и в буквален превод означава "скица" или поредица от кратки комични сцени. Специалната подправка идва от продуцента Веселин Стоянов-Лино, който вече има опит в създаването на иновативни културни формати, каквито публиката търси, но не открива, допълват от екипа.

През януари “Престъплението” гостува в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.