Петима българи са арестувани на Халкидики след мафиотски екшън в бар (ОБЗОР)

Забавена поръчка в заведението довела до стрелбата на гръцкия полуостров

Актуални новини
19:11 - 17 Август 2024
5668
Петима българи са арестувани на Халкидики след мафиотски екшън в бар (ОБЗОР)

Петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики след сбиване и стрелба в местен бар. Сцената се разиграва късно снощи в плажен бар в курорта "Ханиоти".

Според получената в Генералното консулство на България в Солун информация от гръцката полиция във вечерните часове на 16 август в нощно заведение в курорта Ханиоти (Халкидики, Гърция) е възникнал конфликт между компания от седем български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос, информират от Министерството на външните работи.

Кървав сблъсък, довел до нараняване на трима мъже, се е случил в ранните часове на деня в известен плажен бар на полуостров Халкидики в Гърция, като мотивите за инцидента остават неизвестни, съобщи по-рано днес гръцката секция на „Си Ен Ен“. Според информация на гръцкия портал „Фокус Халкидики“ инцидентът е станал малко преди полунощ в плажен бар в Ханиоти, на първия ръкав на полуострова.

Сигналът в полицията е подаден около 23.30 часа. Пристигналият на място патрул получава информация от очевидци на скандала, че замесените в случващото имат ножове и палки. Докато чакат пристигането на подкрепления, от заведението се чуват 5-6 изстрела.

След идването на полицията са арестувани петима българи, двама от тях са с огнестрелни рани - единият в гърдите, а другият - в ръката. Те са били откарани в болница в град Полигирос. Единият от тях е в тежко състояние.

Както Lupa.bg съобщи по-рано, според българи, станали свидетели на екшъна, мелето е предизвикано от Кирил Киров – Кирчо Руския, популярно лице от родния ъндърграунд и съден в миналото като бос на дрогата в София. Руския и компанията му нахлули в кухнята на ресторанта, вбесени заради забавяне на поръчка. Последвал побой над готвача, а при опита на собственика на ресторанта – също българин, Кирчо Руския го прострелял. 

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция. Представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите лица. 

Генералното консулство на България в Солун остава в постоянен контакт с гръцките власти и продължава да следи случая. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефон:  +30 2310 829 210;   +30 2310 869 510 Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. Или на e-mail: [email protected]