Петима пострадаха при катастрофа между селата Расово и Пишурка

Новини
13:31 - 29 Юли 2024
750
Петима пострадаха при катастрофа между селата Расово и Пишурка

Пътници от лек автомобил са пострадали при ПТП между два леки автомобила на път II-81 между селата Расово и Пишурка.

Сигналът за произшествието постъпил в РУ Лом на 28.07.2024 г. около 06,40 ч. На място незабавно бил изпратен екип на РУ Лом, който установил, че произшествието е настъпило на км 132 от второкласния път между лек автомобил "Ситроен Берлинго", фирмена собственост, с водач на 66 г. от село Расово, и лек автомобил "Мерцедес Виано 2.2", управляван от водач на 32 г. от гр. Лом.

В хода на проверката е изяснено, че около 06,45 ч. лекият автомобил ситроен предприел завой наляво, за да навлезе на друг път, при което бил блъснат от другия автомобил, който в този момент започнал да го изпреварване.

При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети и по двата автомобила. От лекия автомобил мерцедес са пострадали жена на 53 г., която е получила средна телесна повреда. Други четирима пътници от същия автомобил са получили охлузни рани и след преглед са освободени за домашно лечение. На двамата водачи са направени проби за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство.