Петима загинаха след руски удар в украинския град Днепър

Москва отрича да атакува мирни жители или гражданска инфраструктура

Украйна
20:44 - 03 Юли 2024
1937
Петима загинаха след руски удар в украинския град Днепър

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в канала си в социалната мрежа „Телеграм“, че броят на загиналите при днешния руски удар в град Днепър е достигнал до петима души, съобщи Укринформ.

„По настоящи данни петима души са убити, 47 са ранени, включително дете. Всички необходими служби са на място и спасителите помагат на пострадалите“, написа Зеленски. Той отбеляза, че само две неща могат да спрат Русия – „съвременни системи за противовъздушна отбрана и способности с голям обсег за нашите оръжия“.

„Светът може да защити живота на много хора и се изисква решителност от лидерите. Решителност, която може и трябва да превърне отново в норма защитата от терора“, заяви Зеленски.

Утре в Днепър е обявен ден на траур за убитите при най-новата руска ракетна атака срещу града, пише БТА. 

Междувременно, според цитирани от Ройтерс данни на местните власти, ранените са 53-ма, като най-малко четирима от тях са в тежко състояние.  

Ройтерс съобщи също, че при руски ракетен удар в украинската източна Полтавска област е загинал един човек, а още трима са ранени.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили руска ракета над региона. Но отломките са повредили училище и детска градина, съобщи областният управител Филип Пронин.

Русия отрича да атакува мирни жители или гражданска инфраструктура.