Петков и Василев говорили ''чисто приятелски" с БСП и ИТН

Бившият финансов министър е говорил с Крум Зарков и Мика Зайкова

Топ
20:55 - 16 Октомври 2021
6842
Петков и Василев говорили ''чисто приятелски" с БСП и ИТН

Кирил Петков и Асен Василев са водили чисто приятелски разговори с представители на останалите партии, които се очаква да влязат в следващия парламент. Това уточни съпредседателят на формацията Асен Василев.

До това се стигна, след като преди ден другият съпредседател на ПП Кирил Петков определи "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" като потенциални партньори и уточни, че се водят разговори и с членове на БСП и "Има такъв народ".

"Аз съм изненадан, че някои партии трябва да дадат санкция на ръководството, за да може техни членове да могат да си говорят с хора от други партии. Ние си говорим с хора, които сме намерили за смислени. Разговорите са чисто приятелски и на техническо ниво. Не са партийно ангажирани", каза Василев пред Нова.

Той добави, че лично е провел разговор с Крум Зарков от БСП и с Мика Зайкова от "Има такъв народ", както и с други хора от партията на Трифонов.

Не водим преговори с "Продължаваме промяната". Това обяви в официална позиция по-рано днес Изпълнителното бюро на БСП.

"Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим срещу задкулисието. Единствени в 46-ото Народно събрание показахме как се водят принципни и публични преговори като поканихме всички на разговори пред медиите.

Вчера Кирил Петков обяви, че води разговори с хора от БСП. Никой от легитимните органи на партията не знае за подобни разговори. Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упълномощаван за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично", пише в позицията на ИБ на БСП.