Петков: Нямам какво да крия, ще отида в прокуратурата

За година и половина, Божков няма досъдебно производство, а за няколко дни има за Асен Василев, чуди се премиерът

Топ
17:07 - 31 Март 2022
2125
Петков: Нямам какво да крия, ще отида в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков обяви, че ще отиде на разпит в прокуратурата, защото не се страхува и няма какво да крие. "Спазвам точно законите. Който иска и за каквото иска да ме разпитва. Ако ме извикат, с удоволствие ще отида.", заяви той.  

За мен обаче е странно как е възможно за година и половина за Васил Божков да няма  досъдебно производство, а сега, за няколко дни да има за Асен Василев, за Министерския съвет. Явно работим срещу една организация, не институция, която работи срещу интересите на народа", коментира Петков пред медии.

По повод акцията в ДАНС за разкриване на руски агенти, той обясни, че се разследват "на много места голяма агентурна руска диаспора в България".  "Част от докладваните ми неща са за руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството ни със Северна Македония. Руският интерес е бил фокусиран върху това да няма европейско бъдеще за Западните Балкани", допълни премиерът Кирил Петков.

По думите му някой се опитва да подмени българския интерес. "Имаме няколко такива казуса, по които работим", подчерта той.