Петков се кълне: Няма нищо задкулисно в разцеплението на ИТН

Общество
09:55 - 14 Юни 2022
3087
Петков се кълне: Няма нищо задкулисно в разцеплението на ИТН

„Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки. Продължаваме разговори с много хора. Идеята е всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание”. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков от Трявна. И отново нарече отцепниците от ИТН "смели хора". Петков апелира всеки народен представител да си отговори на въпроса защо е отишъл там. 

"Това, което видяхме вчера, и аз благодаря на смелостта на депутатите и на Радостин Василев е, че те казаха: "Лоялността ни е към България и няма да допуснем подмяна на обещаните ни идеи с някакви задскулисни договорки и приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Въпросът е примерът има да бъде последван от още 7 души" коментира Петков. И отсече: 

"Най-важно ни е да имаме 121 депутати без зависимости и никой от тях да не спира съдебната реформа и новата КПКОНПИ". 

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите е невероятен удар върху най-бедните пенсионери.

Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

„Ако до края на годината  нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата дизерфикация трябва да продължи по начина, по който го направихме", допълни премиерът във видимо добро настроение.