Петков за хартиената бюлетина: Явно на ГЕРБ вече не им трябват честни избори

Смесеният вот би увеличил купения вот в страната, категоричен е лидерът на ПП

Новини
14:26 - 04 Ноември 2022
1376
Петков за хартиената бюлетина: Явно на ГЕРБ вече не им трябват честни избори

ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира желанието на ГЕРБ, БСП и ДПС да се върне хартиената бюлетина като метод за гласуване по Нова.

По думите му през 2015 г. е имало над 460 хил. невалидни бюлетини.

„Представете си каква подмяна на вота на българите може да се осъществява по този метод”, каза още Петков. Според него смесеното гласуване, за каквото настояват от БСП, ГЕРБ и ДПС, би увеличило купения вот в страната.

Бившият министър-председател отново изтъкна, че „Продължаваме промяната” ще бъде конструктивна опозиция и разграничи разговорите за политики от тези за съвместно управление с ГЕРБ. 

„Това, което те не осъзнават, е, че първият ни приоритет е да решим проблема на хората. Това означава, че когато те седнат срещу нас, ние няма да влизаме в кой е мафия и кой не е”, каза още Петков. Той допълни:

„Ние ще искаме да кажем: „Можете ли с първия мандат да направите правителство, което, когато го направите, да знаете, че ние като „Продължаваме Промяната” по всичките тези 16 проблема ще гласуваме „За” и ако го направите, може да разчитате, че това ще се получи”.