Певицата Йоанна Драгнева пред Lupa.bg: Открих сродната си душа!

Истинската любов съществува, просто има различна форма, смята Калин Вельов

Изповеди
15:20 - 23 Февруари 2020
8390
Певицата Йоанна Драгнева пред Lupa.bg: Открих сродната си душа!

Срещаме се с певицата Йоанна Драгнева и музиканта Калин Вельов малко след 14 февруари. Именно в "деня на любовта" се завъртя новият български филм „Връзкология“ на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна участват в главните роли. Решихме да си поговорим с Йоанна и Калин за лентата, любовта, семейното щастие и родителството.

- Здравейте! Филмът "Връзкология" тръгна по кината навръх Свети Валентин. Какво да очакват зрителите от лентата?

Йоанна: - Една романтична комедия, в която ситуациите са вдъхновени от живия живот. Режисьорът Ивайло Спасов пренася на екран любовните перипетии на няколко жени, които са му споделяли челния си опит с мъжете. За мен беше супер предизвикателство да изиграя главната роля. Направих го без претенция, аз не съм актриса, но пък обичам да се предизвиквам и да надскачам себе си. Героинята ми целува доста жаби, преди да осъзнае, че принца през цялото време е бил под носа й.

Калин: - Аз съм подъл любовник, който лъже героинята на Йоанна, че уикендите е в командировка, а всъщност е със семейството си. Трети поред филм играя лош – в „Омбре“ бях мутра, в „Бартер“ също ме сложиха част от криминалния контингент. Тук съм манипулативен тип. Режисьорът направи контакта с мен през Йоанна, явно е видял, че имаме творческа химия във видеото към „Както никой“, първата ни дуетна песен.

- Лесно ли ви беше да играете двойка във „Връзкология“?

Йоанна: - С Калин сме добър екип, а в основата на всеки добър екип стои доверието. Нямах никакви съмнения, че ще ни се получи тандема и на екран.

Калин: - Всъщност, във филма малки роли имат реалните ни партньори и дъщеря ми Карина. Майка й я беше подготвила изключително добре с текста.


- Кой за вас е най-запомнящият се момент от снимките на лентата?

Калин: - Снимахме в един подземен гараж и се счупи една от камерите. Беше доста зрелищно. Тя беше на стенд, но всички бяхме достатъчно далеч, за да не можем да я хванем. Иначе имахме снимки при минусови температури, носехме термо дрехи. Йоанна екипът я обгрижваше много внимателно, защото бременността по това време бе започнала да й личи.

Йоанна: - Да, към края на филма вече бе започнало да ми личи. Със стилиста избирахме дрехи, с които прикривахме коремчето ми, а когато снимахме видеото към „Безгрижни“, Калин ми сложи едни високи конги за параван (смее се).


- Съществува ли истинската любов?

Йоанна: - В най-чистата й форма я виждаме в очите на децата си. Но съществува и между мъж и жена. Вярвам в сродните души. Намерих своята. С Миро бяхме 15 години приятели, преди да се открием като партньори и да станем семейство.

Калин: - Съществува, просто има различна форма. Бабите и дядовците, които виждаме хванати под ръка след толкова години, са олицетворение на истинската любов. Децата ни, в които отглеждаме готини възрастни и добри хора, също.  

- Трябва ли да бъде битка любовта?

Йоанна: - Не, ако е битка, значи е трудно, любовта трябва да се случва с лекота. Трябва ти самия да си пораснал достатъчно, за да не я товариш с очаквания.

Калин: - Трябва да е диалог, не битка. Любовта между двама души оцелява с грижа и честно говорене, дори когато е неудобно и боли. 

- Вашата формула за семейна щастие?

Йоанна: -  Баланс.

Калин: - Компромис. Но зависи до къде. Да не се окаже в един момент, че си изпуснал нишката на щастието от толкова компромиси.

- Как ви промени родителството?

Калин: - Един от най-големите ми пороци е нетърпението. Имам още много да работя върху себе си в тази посока, но с появата на Карина направих голям скок. Иначе станах доста по-толерантен към жените, виждам какво усилие и подвиг е да си майка 24 часа в денонощието. Шапка свалям на майките, които отглеждат детето си сами, или просто нямат подкрепата на роднини. Преди бях доста краен, когато някое момиче в моите проекти закъснее за репетиции, или откаже ангажимент в последния момент заради детето си. Сега ги разбирам прекрасно.

Йоанна: -  Сега съм много по-спокойна и балансирана. Старая се да бъда по-добра във всичко, което правя, защото то ще се отрази върху моето дете. За мен е най-важно то да израсте като добър човек.