Пиар на БСП напусна Нинова и се отдаде на пътешествия

Адриана Русенова показва най-интересните дестинации в свое предаване “Професия турист“

Нещо за четене
16:23 - 26 Април 2023
9523
Пиар на БСП напусна Нинова и се отдаде на пътешествия

Едно от ПР остриетата на БСП от Станишев до Нинова, участвала и в двете кампания на президента Румен Радев, Адриана Русенова напусна перспективния политически живот. Вече окончателно, научи Lupa.bg, след като в края на майчинството си реши изобщо да не се връща на "Позитано" 20 в отдела по връзките с обществеността. 

Любопитно е какво я накара да вземе това решение, след повече от десетилетие на кампании, организиране на конгреси на БСП и ПЕС, работа в кулоарите на Народното събрание и много командировки в страната и чужбина, че дори и Европарламента. 

Адриана се впусна в пътешествия по света, за да показва най-интересните дестинации на българските зрители. Започналото от любов към пътуванията в непознати земи, предаването “Професия турист“ постепенно става нейната голяма страст и тя се посвещава изцяло на него, загърбвайки политическата сцена. 

„Професия турист“ е в национален ефир повече от 15 години. За това време предаването е показало на българската публика над 40 държави, като едни от най-екзотичните и интересни места са: Куба, Шри Ланка, Тайланд, Кения, Занзибар, Дубай и Обединени арабски емирства, о-в Мавриций, Камбоджа, Египет.

Авторката разказва, че в началото наистина е било като професия. “Буквално се прибирах, за да сменя багажа. Но бяха необходими много средства. Трудно се издържа екип, без финансова подкрепа“, споделя тя. В този момент започнала и работа по специалността си политически ПР, а „Професия турист“ е станало хоби. След 10 години работа в политиката, в най-натоварените моменти и стресови ситуации, взима решение да се върне към това, което най-много обича - да пътува и да споделя за пътешествията си. 

Адриана си спомня и някои напрегнати моменти по време на пътуване. Тя разказва, че в Куба са загубил багажа на нея и екипа й. По думите й е било истинско предизвикателство да си купят дрехи, обувки и основни неща за две седмици престой, когато са пристигнали там със зимни дрехи при температури от над 30 градуса.

„Преди години в Египет щяха да ни арестуват, защото бяхме с професионална камера и оборудване, а нямаме специално разрешително за снимане по улиците. Трудно е да обясниш на араби, че ръководителят на екипа е млада жена и това е туристическо предаване, а не вражеско проучване“, разказва водещата.

Като друг интересен случай тя споменава Кения, където са ходили в местен бар в джунглата и се е наложило да се прибират през нощта по плажа, поемайки огромен риск. „В Тайланд закъсахме с малка лодка в открито море, без гребла...Още по-страшното беше, че 3-годишното ми дете беше с нас. Това са от моментите, в които буквално чувах ударите на сърцето си“, споделя още тя.

Адриана обясни, че има места, на които се е връщала по няколко пъти – или защото й харесват много, или времето не е стигнало да разгледа достатъчно. „Обожавам Азия. Там се чувствам, като у дома си. Дори бих живяла в Тайланд“, коментира водещата.

При тази впечатляваща биография на авторката на предаването и неговата история до момента ще е интересно да видим, какво още може да очакваме.