Пичът, който подобри рекорда на Гинес за игра на ФИФА

Фенът на Арсенал стои буден близо 49 часа, но събира пари за благотворителна кауза

Новини
15:30 - 15 Април 2019 (обновена)
2416
Пичът, който подобри рекорда на Гинес за игра на ФИФА

Някога замисляли ли сте се дали, седейки удобно на диванчето у вас, можете да подобрите рекорда на Гинес за игра на ФИФА? Повечето от вас не са със сигурност.

Нека ви запознаем с Кристофър Кук - фен на Арсенал, който прекара доста време пред монитора, за да прати стария рекорд в миналото. А наред с това събира и пари за голяма кауза.

Той вече не си чувстваше ръцете, след като спечели само един мач в 17-часовия маратон, но все пак по някакъв начин успя да завърши предизвикателството, но беше все още далеч от постижението на Джордан Бломан и Скот Уиндър от Канада.

Тези две момчета държаха рекорда от 48 часа и 5 минути игра, но фенът на Арсенал успя да подобри постижението им и то с доста - той игра 48 часа, 49 минути и 41 секунди.

Това всъщност беше специален момент, тъй като той е успял да събере толкова много пари за Special Effect - благотворителна организация, която подпомага и променя живота на хора с физически увреждания. Помага им да играят на видеоигри.

Сега титлата за крал на маратона на ФИФА се държи от Кук, но какво е трябвало да направи, за да бъде и официализирана?

След всеки мач той държи ръцете си в кофа с лед, за да ги охлажда.

"Най-лесната част беше да се играе на играта. Но много хора си мислят, че да си седиш на диванчето и да играеш е много лесно, но има още неща, скрити зад кулисите", споделя Кристофър.

"Всичко това ми отне 6 месеца подготовка, планиране и доста голям бюджет. Правилата на Гинес са строги и трябва да се спазват. Така че трябва да събереш екип, който да е с теб през цялото време, а самите хора да се сменят на всеки 4 часа. Трябва и експерт-свидетел", разкрива Кук.

Той признава, че единствената причина, поради която рекордът не е по-дълъг, е, че този екип от хора му е отделил три дни от времето си.

"Не можех просто да продължа да играя. Повечето познати ме мислеха за луд, защото не виждаха смисъл в това. Получих и доста негативи, разбира се. Други смятаха, че това дори не е предизвикателство, а нещо повече - лош имидж за геймърите", разказва Кристофър Кук. - Спомням си, че не бях печелил 17 часа, но това нямаше значение за мен. Победих, когато беше поставен световният рекорд, а последният ми мач беше срещу един дързък фен на Тотнъм".

"Всъщност, имам три рекорда, единият, от които вече е в миналото. Иска ми се да направя така, че да остана буден 74 часа, но това не е най-лесното нещо на света, нали? Получавам дори съобщения от стриймъри и ютюбъри, че имат по-добър рекорд от моя, но те не отговарят на официалните условия.