P.I.F., Влади Михайлов и Ерсин Мустафов ще ни потопят в "Приказката" на остров Света Анастасия

НевиДимото музикално приключение под звездите ще е на 30 юли

Общество
08:07 - 25 Юли 2022
6851
P.I.F., Влади Михайлов и Ерсин Мустафов ще ни потопят в "Приказката" на остров Света Анастасия

Група P.I.F. и гост-вокалистите Владимир Михайлов и Ерсин Мустафов ще изнесат един личен концерт на остров Света Анастасия в Бургаския залив на 30 юли, научи Lupa.bg от Община Бургас. Концертът спектакъл "Приказката P.I.F. - невиДИМО на Острова" е посветен на любимия на всички вокалист и китарист Димо Стоянов, който си отиде без време през декември 2020 г.

Както пише великият писател авиатор Антоан дьо Сент Екзюпери в своята книга притча “Малкият принц”: "Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“ А музиката и песните на P.I.F. в изпълнение на групата и на нейните гост-певци докосват душата и може да бъдат "чути" само от сърцето.

На романтичната сцена с дъх на море ще излязат даровитите момчета от групата - Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас китара), които са поканили техните талантливи приятели и колеги - певеца, китарист и създател на група REWIND! Владимир Михайлов и вокалиста и китарист на група JEREMY? Ерсин Мустафов. Те ще поднесат на своите фенове едно емоционално музикално пътешествие под звездите и ще представят "слънчевите и облачни песни" на P.I.F., сред които "Приятел", "Колело", "Невидимо дете", "Цялото небе" и др.

Вокалистите и китаристи Ерсин Мустафов от JEREMY? и Влади Михайлов от REWIND! дават сърце и душа, за да продължат "Приказката" на своите приятели от P.I.F. На снимката: Певците заедно с групата по време на концерт на бандата в Joy Station през юни т.г.

Една от най-красивите песни, които свързваме с гласа на Димо, е „Приказка“, той е автор на текста, Иван Велков – на музиката, аранжиментът е на групата.

"Понякога, един път на сто години, Вселената решава да ни побутне, да ни събуди и да ни накара да помислим какъв е смисълът на всичко. Тогава се ражда звезда. Тя избухва, гори, пали огъня около себе си, оставя своя парещ отпечатък и ни разтърсва из основи. Тогава се раждат онези ярки души, които променят пътя ни и осмислят дните ни. Омагьосани от силата им, ние вървим усмихнати, защото знаем, че в живота се случват чудеса. И тези чудеса са хора. Нашите хора.

Приказката ще бъде за чудните хора, които живеят в сърцата ни, ще бъде за едно голямо непораснало дете, което е слушало в захлас музиката на Фреди Меркюри и е мечтаело да бъде като него, ще бъде за любовта. Онази истинска, вселенска любов, за която няма граници и време. И макар и невиДИМО, тази вечер ние отново ще сме заедно", споделят музикантите от P.I.F., избрали думата „невиДимо“, заради съдържащото се в нея име на обичания им колега и приятел. 

Мартин Профиров, Христо Михалков и Иван Велков продължават мисията да изнасят концерти в името на своя приятел Димо. Снимка: Ели Дели

"Димо не е само фронтмен на групата, той е душата и сърцето на групата. Димо си беше уникален и всички, които са се докосвали до него и до творчеството му знаят това. Затова и решихме, че е по-добре да каним за всеки концерт на P.I.F. гост-изпълнители. Всеки един от тези музиканти е наш приятел и всеки дава от себе си и няма борба някой да притежава нещо. Всеки пее песните на P.I.F. по начина, по който той си представя и ги възприема. И това е ценното. Всеки дава от себе си и тази допълнителна енергия се усеща и на нас ни е изключително приятно", сподели наскоро в интервю за Lupa.bg барабанистът на P.I.F. Мартин Профиров, който е и част от групите REWIND! и SILUET.

"Ние приехме като мисия да продължим по този път. Ако спрем музиката, която Димо създаваше, тя лека-полека ще бъде забравена. А сега по този начин песните са живи. Хората идват на концертите ни, плачем заедно, смеем се заедно", сподели той.

Остров Света Анастасия се превърна в едно от най-желаните места за летни морски концерти

Началото на емоционалната музикална среща "Приказката P.I.F. - невиДИМО" започва на 30 юли от Порт Бургас, откъдето почитателите на P.I.F., на Влади Михайлов и Ерсин Мустафов ще се озоват с корабче на най-романтичното място в Бургаския залив – остров Света Анастасия. Там феновете ще се насладят на вълшебни моменти под звездите с вечните хитове на групата. Музикантите и техните почитатели вярват, че звездата на Димо ще ги гледа от небето и ще пее заедно с тях.

Концерт-спектакълът "Приказката P.I.F. - невиДИМО на Острова" започва в 21.00 часа. Цената на билета е 40 лева, като в нея е включено и пътуването с корабче в двете посоки. Билети за събитието може да бъдат закупени чрез Grabo, както и в:

- Туристически информационен център "Часовника". За информация: 056 /82 57 72;

- Туристически информационен център "Магазия 1". За информация: телефон 0882 004 124;

Откакто Община Бургас реставрира сградите, благоустрои и подобри достъпността на остров Света Анастасия, той се превърна в една от най-посещаваните атракции. Дестинацията е много търсена и от артисти в различните видове изкуства, които канят на среща там своята публика.

Ето и графика на отпътуване на корабчето:

- Отпътуване от Бургас (Магазия 1) в 20:00 ч.
- Отпътуване от остров Света Анастасия в 22:30 ч. 
- Акостиране в Бургас (Магазия 1) в 23:00 ч.
Качването на борда на кораба започва от 19:30ч.


На снимката горе: Момент от концерта на P.I.F.
и гост-вокалистите Владимир Михайлов
и Ерсин Мустафов на 9 юни т.г. в Joy Station