Пилешко с гъби, домати и ядки

за 4 порции, 65 мин

Кухня
07:54 - 04 Ноември 2024
976
Пилешко с гъби, домати и ядки

Продукти

1 пиле

200 г гъби

4 домата

1 глава лук

2 скилидки чесън

¼ връзка магданоз

сол и черен пипер

2 ч.л. брашно

2 с.л. зехтин или олио

1 с.л. кедрови ядки – други ядки или семки

150 мл бяло вино

 

Приготвяне

Подсушеното пиле се нарязва на 8 части. Доматите се обелват и се нарязват на малки парченца. Обелените лук и чесън и магданозът се наситняват.

Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашното. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто кафява на висока температура и се изважда.

В същата мазнина се запържват лукът и чесънът до леко жълто. Прибавят се гъбите и се разбърква на котлона.

Добавят се доматите, магданозът и кедровите ядки. Сипва се виното, подправя се със сол и черен пипер.

Връща се пилето в соса. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-25 мин.