Пилешко с гъби, домати и ядки
за 4 порции, 65 мин
Продукти
1 пиле
200 г гъби
4 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
¼ връзка магданоз
сол и черен пипер
2 ч.л. брашно
2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. кедрови ядки – други ядки или семки
150 мл бяло вино
Приготвяне
Подсушеното пиле се нарязва на 8 части. Доматите се обелват и се нарязват на малки парченца. Обелените лук и чесън и магданозът се наситняват.
Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашното. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто кафява на висока температура и се изважда.
В същата мазнина се запържват лукът и чесънът до леко жълто. Прибавят се гъбите и се разбърква на котлона.
Добавят се доматите, магданозът и кедровите ядки. Сипва се виното, подправя се със сол и черен пипер.
Връща се пилето в соса. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-25 мин.