Пиоли преди дербито с Интер: Очаквам мач с големи дуели

Трябва да запазим идентичността си каквото и да стане, заяви наставникът на Милан

Спорт
17:45 - 02 Септември 2022
2459
Пиоли преди дербито с Интер: Очаквам мач с големи дуели

Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели очакванията си за предстоящото градско дерби с Интер, обсъди звездата на отбора Рафаел Леао и даде мнението си за дълбочината на състава си.

„Всички мачове са различни. Утрешният ще бъде различен от този срещу Сасуоло. Ще продължим да прилагаме нашите игрови принципи, като ще се нуждаем от голямо качество. Това ще бъде балансиран сезон, в който много отбори ще играят за триумф в края на кампанията. Утре ще се срещнат два отбора, които взаимно се познават добре. Дербито си е дерби. Очаквам мач с големи дуели. Който спечели повечето от тях, ще има по-голям шанс да победи и в двубоя.

Няма значение как подхождаш към дадени мачове, а как ги изиграваш. Ние сме добре подготвени. Очаквам равностойна среща, в която определени ситуации могат да направят разликата. Трябва да имаме яснотата да излезем като фаворити от ключовите моменти. Необходимо е да запазим нашата идентичност през целия мач каквото и да се случи. Работим върху това, като също така имаме наши си идеи и стил на игра.

Колко е важен Леао за нас? За да спечелиш подобни мачове, трябва да вземаш правилните решения в подходящия момент. Разполагаме не само с Леао, който определено е важен за нас, но има доста ситуации, в които можеш да бъдеш опасен. Дали някога съм се страхувал да загубя Леао? Вие разпространявате слуховете и след това ме питате дали ме е страх. Никога не съм се боял да го загубя както заради отношението на момчето, така и заради това, което ми е казал клубът.

Дали ни липсва Ибрахимович? Златан винаги е с нас. Освен това имаме необходимата мотивация. Дивок Ориги е добре. Ще започне мача от пейката, но неговото завръщане е важно за нас. Съставът за Шампионската лига? Размишляваме върху него, имаме време до полунощ. Ще има болезнени решения, защото всеки иска да играе в ШЛ. Имаме малко в повече хора на някои позиции, но сезонът е натоварен, така че това е ОК. Всички знаят, че трябва да се борят, за да играят в мачовете. Всеки футболист в състава защитава нашата кауза и затова ще е добре да имаме няколко допълнителни играчи.

Всички съжаляваме за Алесандро Флоренци. Все още се опитваме да разберем колко дълго ще се възстановява. Сержиньо Дест притежава качество и скорост. Взехме го да играе като бек, но може да бъде полезен и в други части на терена. Нашият път е споделен и искаме да инвестираме в обещаващи младежи. Също така беше важно да запазим ядрото ни от играчи, които все още имат голямо поле за развитие“, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.