Пиперени пилешки гърди със зеле
за 4 порции, 40 мин
Продукти
500 г пилешки гърди
1 прясна зелка
2 глави лук
4 с.л. зехтин или олио
1 щипка захар - по желание
1/2 ч.л. ким или кимион на зърна
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
1/4 връзка копър
сол
Приготвяне
Нарязаното на тънки ивички зеле и наситненият лук се задушават до леко запържване в половината зехтин или олио.
Поръсва се със захарта, сол, зърната ким или кимион. Сипва се 1 ч.ч. вода и къкри до готовност – зелето да остане хрупкаво.
Пилешките гърди се посоляват и се натриват с червения пипер. Запържват се отвсякъде за 3-4 мин. общо в останалия загрят зехтин или олио.
Поръсват се с брашното, обръщат се да се запържат още малко. Сипва се ½ ч.ч. топла вода. Къкри за кратко, докато остане на мазнина.
Пилешкото се изсипва върху зелето, похлупва се и без да се разбърква се готви под капак още около 5 мин. Поръсва се с наситнен копър.
Ястието може да се приготви с кисело зеле, като накрая се поръсва с чубрица и препечена и начупена суха червена чушка.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".