Пирамидите и Варна са свързани

Според Петър Дънов има тайна свещена връзка между тях

Мистика
08:54 - 12 Април 2022
5115
Пирамидите и Варна са свързани

През 30-те години на 20-ти век създателят на Бялото братство Петър Дънов, казва, че има тайна свещена връзка между ареала на Варна и пирамидите в Гиза. Това става десетилетия преди откриването на Варненския некропол.

Петър Дънов, който е роден във варненското село Николаевка, говори за Варна като първа столица на духа. Изглежда невероятно, но културата Варна или цивилизацията Варна, както изследователите наричат древните селища в тази част на българските земи, дава все повече основания за такова твърдение.

Културата Варна открива прочутото златно сечение, както и другото легендарно съотношение – между обиколката и диаметъра на всяка окръжност - числото пи 3,14. Тези „златни” величини на математиката и хармонията се откриват 2 хилядолетия по-късно в едно от чудесата на света – Хеопсовата пирамида. Варненският енеолитен некропол е датиран между 4600 и 4200 години преди новата ера. Според последните анализи на египтолозите Великата пирамида в Гиза е издигната около 2500 г. пр. Хр.

Пирамидите в Гиза са изградени почти 20 века, след като най-старото златно съкровище на света е погребано в некропола край брега на Черноморската ни столица. Парадоксално е, но огромните каменни паметници имат нещо общо с малките артефакти от златно-каменната (ауролитна) култура Варна. Пропорциите им говорят за духовно родство и тайно познание, преодоляло препятствията на хиляди километри и хиляди години, твърди и Христо Смоленов. Основната за древен Египет мерна единица - царският лакът, намира своя прототип в златните бичета и плочка, в костените идоли на хармонията, в позлатена керамична купа, изработени от предците ни с математическа точност преди близо 7000 години. В шедьоврите от Варненския некропол е кодирано тайното знание на Черноморската Атлантида - цивилизацията на златния век преди потопа.