Пирати превръщат Theatro в Остров на съкровищата

Комедийният спектакъл на режисьора Олег Степанов пренася малчуганите в свят на незабравими приключения, за децата в неравностойно положение ще бъде играно специално представление

Култура
16:59 - 24 Ноември 2023
5126
Пирати превръщат Theatro в Остров на съкровищата

Сцената на Theatro отсам канала ще се преобрази около Коледа в Остров на съкровищата, за да отведе малки и големи на приказно приключение с пирати в търсене на отдавна скрито съкровище, научи Lupa.bg.

Забавната пиратска комедия за деца и техните родители е вдъхновена от романа на Робърт Луис Стивънсън "Островът на съкровищата."

Оригиналната адаптация на класическия роман е дело на родения в Русия изявен режисьор Олег Степанов, който от есента на 2022 г. живее и твори в България. В новата си постановка той залага на утвърдени актьори като Владислав Карамфилов – Въргала, Христо Чешмеджиев, Владимир Ангелов, Десислава Моралес, Владимир Богданов, Стоян Младенов, Станимир Михайлов, Ивайло Вълчев, Михаил Иванов и Александър Христозов. Продуцент на спектакъла е Траян Велев.

Премиерните спектакли на "Островът на съкровищата" са на 23 декември от 11:00 и 13:00 часа, съобщиха от Art Vox.

Пиесата разказва за младия Джим Хокинс и неговото вълнуващо пътешествие до Острова на съкровищата. Пътят е изпълнен с комични ситуации, пиратски битки и загадъчни карти. Хуморът и приключенията се преплитат, като създават незабравимо преживяване, разказват от екипа на постановката.

Режисьорското решение да се използват интерактивни похвати, текст и видео анимации целят да въвлекат децата в любопитната приключенска история.

"Островът на съкровищата" е не само забавление - това е вълнуващо приключение, което поднася уроци за смелост, приятелство и въображение. Това представление, подходящо за семейства, тъй като обещава да ви накара да се смеете и мечтаете заедно, споделя режисьорът Олег Степанов.

Екипът на спектакъла ще изнесе специално предпремиерно представление на 22 декември за деца в неравностойно положение като коледен подарък към тях. "Този специален момент е нашият начин да споделим радостта и магията на театъра с тези, които имат нужда от малко повече вълшебство през празничния сезон", казва Олег Степанов.

"Това специално събитие е организирано с цел да бъде коледен подарък за деца в неравностойно положение и бежанци, като носи послание на надежда, щастие и топлина. Нашият проект има за цел не само да предостави вълнуваща театрална изява, но и да създаде в децата любов към изкуството и театъра.

Вярваме, че театърът може да бъде мощен инструмент за вдъхновение, особено за децата, които са изправени пред предизвикателства в живота си. Искаме специално да поканим децата от всички възможни институции, за да бъдат част от този незабравим празник", допълват от Art Vox.

"Островът на съкровищата" се стреми към иновативност в театъра, като предоставя интерактивно и въвличащо преживяване, където публиката е активен участник в събитието.

Зрителите са поканени да се почувстват като част от приключението, като представят себе си като смели изследователи и герои. Освен забавлението, спектакълът е насочен към образователната, интелектуалната и естетическата стойност, като създава примерен образец за бъдещи произведения", разказват от екипа.

Актьорите, които ще поведат малки и големи към Острова на съкровищата

Екипът

Олег Степанов е изявен театрален режисьор и сценограф, който от 2006 до 2022 г., допринася като главен режисьор за развитието на Сарапулския драматичен театър и след това за Камчатския театър за драма и комедия. В кариерата си Степанов е натрупал множество отличия за спектакли на годината и е бил номиниран за престижната руска награда "Златна Маска".

През 2022 г. той се премести да живее в България със своята малка дъщеря, като премина към нов етап от своята кариера, продължавайки да се занимава активно с театър. Той е  предан на сценичното изкуство и има особен афинитет към детския театър, в който влага сърце и душа, тъй като вярва в потенциала и бъдещето на младото поколение.


В Русия Олег Степанов е поставил успешни представления като "Вълшебната лампа на Аладин", "Чук Чук Кой е там?" и "В очакване на Годо". С първото си представление в България режисьорът събра на сцената талантите на изтъкнати български актьори като Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев и Владислав Карамфилов-Въргала, укрепвайки мостовете между културите и подчертавайки универсалния език на театъра.

Траян Велев е български режисьор, продуцент и предприемач, който в последните 10 години се посвещава на популяризирането на България и Балканите. Завършил е театрално образование в Лондон, Кингстън Юнивърсити, специалност Драма и магистратура по Филмова и Телевизионна режисура от Борнемут Юниверсити.

Като режисьор е поставял театрални постановки в Лондон. Той е бивш директор на международен филмов фестивал. От 2014 г., работи в българската филмова индустрия и основава компанията "Филм Фиксърс България", която през 2017 г. се преобразува в "Филм Фиксърс Балканс", оперираща в 19 държави на Балканите.

Траян е ангажиран с усилията да подобри живота в България, предоставяйки повече възможности за работа. Неговата основна цел е да повиши националното самочувствие и да насърчи амбицията и стремежа на българите.