Пистолети от ново поколение получиха полицаите във Велико Търново

Общество
17:04 - 15 Май 2023
1836
Пистолети от ново поколение получиха полицаите във Велико Търново

Заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов връчи нови пистолети "Валтер" от ново поколение на служителите от ОДМВР – Велико Търново. Тя се състоя във фоайето на Областната дирекция в присъствието на директора старши комисар Димитър Машов и заместникът му комисар Христо Христов. 

В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР, за осигуряване на необходимото оборудване на служителите са закупени за Областната дирекция във Велико Търново 20 пистолета. Те ще бъдат разпределени за нуждите на служителите от Криминална и Охранителна полиция, Сектор „Пътна полиция“ и 5-те Районни управления в областта.

Поръчани са нови автомобили, тестове за наркотици и алкохол, и камери. Планирано е поставяне на пътни знаци, метални конструкции и предпазни еластична огради, както и шумящи пътни маркировки за участъци с настъпили значителен брой ПТП на територията на областта.

Обсъдени бяха и техническото, материално и кадрово осигуряване, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.