Пиян, без книжка се заби в кола с незаконен мотор

Общество
15:41 - 15 Декември 2021
1812
Пиян, без книжка се заби в кола с незаконен мотор

Районна прокуратура – Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишния И.И. за три престъпления.

На 23.10.2021 г младият мъж след употреба на алкохол се качил на мотоциклет  „Кавазаки“, и потеглил по една от улиците в село Неделкова Гращица. Движейки се с несъобразена скорост, той загубил управление на превозното средство и се ударил в предната част на паркиран автомобил.

Намиращият се наблизо собственик на колата чул удара, приближил я и видял лежащия на земята И.И. Мъжът подал сигнал на телефон 112. Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение.

При извършен лабораторен анализ е било установено наличие на 1,91 промила алкохол в кръвта на И.И.

Било е изяснено, че обвиняемият е неправоспособен водач на МПС, а управляваният от него мотоциклет не е регистриран. Той е бил наказван по административен ред с глоба за управление на МПС без съответното свидетелство. ПТП е извършено в едногодишния срок от влизането в сила на наказателното постановление за това нарушение.

С действията си осъжданият И.И. извършил 3 престъплени, за които е предаден на съд.

По друго дело 33-годишният Н.Н. е бил привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Кюстендил за шофиране след употреба на алкохол.

На 29.11.2021 г. Н.Н. бил спрян за проверка по време на управление на лек автомобил „Фолксваген“, в района на бензиностанция в Кюстендил. Мъжът бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол, а впоследствие дал кръв за лабораторно изследване.

Според заключението на извършената съдебно-химическа експертиза, в изследваната кръвна проба на Н.Н. е установено наличие на етилов алкохол с концентрация 3,33 промила.

Обвиняемият е извършил престъплението по транспорта в 3-годишния изпитател срок на влязла в сила присъда, с която е осъден на 1 година „лишаване от свобода“.

Предстои насрочване на разпоредителни заседания по двете дела.